Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η καφεΐνη μεταβάλλει τα επίπεδα οιστρογόνων!


Ερευνητές στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, σε συνεργασία με άλλα ινστιτούτα, ανέρτησαν διαδικτυακά μια μελέτη στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Κλινικής Διατροφής, δηλώνοντας ότι οι ασιάτισσες γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων όταν πίνουν 200 χιλιοστόγραμμα ή και περισσότερα , καφεΐνης την ημέρα. Αυτό είναι περίπου 2 φλιτζάνια καφέ.
Από την άλλη πλευρά, λευκές γυναίκες που έπιναν το ίδιο ποσό τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων απ’ εκείνες που δεν πίνουν αυτή την ποσότητα καφεΐνης. Η μελέτη συνεχίζει λέγοντας οτι οι Αφροαμερικανίδες που έπιναν εξίσου τόσο πολύ όσο οι Ασιάτισσες και οι λευκές γυναίκες, επίσης είχαν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, παρόλα αυτά οι στατιστικές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν αυτό είναι αρκετό για να διατηρηθούν.
Η έρευνα τους προήλθε απ’ την ανάλυση γυναικών που έπιναν καφε’ι’νούχα σόδα ,καφέ,πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι.

Ο καφές φάνηκε πως επέφερε τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση στα επίπεδα οιστρογόνων , σε όλες τις γυναίκες. Οι Ασιάτισσες είχαν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, οι λευκές είχαν χαμηλότερα και των Αφροαμερικανίδων δεν μπορούσαν να προσδιοριστούν. Η σόδα και το πράσινο τσάι ωστόσο, φάνηκε να παράγουν υψηλά οιστρογόνα στις Ασιάτισσες, στις λευκές και τις Αφροαμερικανίδες γυναίκες.

Πηγή:http://iatrikanea.wordpress.com/2012/06/03/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%90%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81-33/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου